Wczoraj dostałem email od pewnego pracownika z ZM czy wiem co się kryje za stroną otwieramy.pl. Na stronie nie było niczego co by mogło wyjaśnić o co chodzi. Dopiero przeczytanie regulaminu dało coś do myślenia - pisało tam, że ogranizatorem akcji jest firma NetPress. Z ciekawości zapisałem się do ich PP. I od razu zacząłem rozważać propozycję wypisania się
Po pierwsze jeśli nie wiadomo o co chodzi, to znaczy, że nie jest to zbyt wiarygodne.
Po drugie: email rejestracyjny zawierał podwójne entery (pewnie skrypt PHP służacy do wysyłania mailii miał kodowanie enterów CR LF zamiast LF).
Po trzecie: link referencyjny zawiera… mój adres email!! Dla mnie jest to porażka. Czyżby programiści NetPressa nic nie wiedzieli o istnieniu Harvesterów (link do wikipedii) ?
Po czwarte: chciałem się podzielić swoimi uwagami z organizatorami akcji. Wysłałem maila. Po 5 minutach przyszedł zwrot z informacją: Remote host said: / Zdalny host odpowiedzial: 550 5.1.1 < " M.Jaworski" [małpka] otwieramy.pl>… User unknown
Jak dla mnie jest to klapa roku na rynku polskich PP